ZZNPOSTI.com
 
Sisäänkirjautuminen   |   Ohjeita

 
Ohje
 


HUOM!
Jos et käytä sähköpostiasi pitkään aikaan (eli et kirjaudu sisään), sähköpostiosoitteesi poistuu automaattisesti käytöstä ja samalla häviävät kaikki viestit ja osoite vapautuu uudelleenkäytettäväksi. 
 
Sisään- ja uloskirjautuminen
Aina kun haluat lukea tai lähettää viestejäsi, sinun on kirjauduttava sisään sähköpostiisi.
Tämä tapahtuu osoitteessa http://osoitteesiloppuosa.zzn.com, esim. http://osoite.zzn.com. Käyttäjätunnuksesi on osoitteesi alkuosa (esim. etunimi.sukunimi), salasanasi olet valinnut osoitteen hankkiessasi. Kirjoita nämä oikeisiin laatikoihin ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Nyt olet omassa sähköpostilaatikossasi ja voit lukea sekä lähettää viestejä.
Kun lopetat sähköpostin käytön, sinun on ehdottomasti kirjauduttava ulos klikkaamalla 'Kirjaudu ulos'. Näin varmistat, että muut eivät voi lukea viestejäsi tai lähettää postia sinun nimelläsi.

Postin lukeminen
Kun kirjaudut sisään postiisi, näet ensimmäisenä kaikki viestit, jotka sinulle on lähetetty. Näet viestin lähettäjän, päiväyksen, viestin koon ja viestin aiheen, jonka lähettäjä on kirjoittanut. Kun klikkaat viestin aihetta, koko viesti avautuu ja voit lukea sen.

Postin lähetys
Voit kirjoittaa uuden viestin klikkaamalla 'Kirjoita'.
Kohtaan 'Kenelle' kirjoitat vastaanottajan sähköpostiosoitteen (esim. joku.nimi@jotain.com),
kohtaan 'Aihe' kirjoitat viestin aiheen. Käytä lyhyttä ja kuvaavaa aihetta, jotta vastaanottaja näkee jo siitä, mitä viestisi koskee.
Jätä kohdat Kopio ja Piilokopio tyhjiksi.
Varsinaisen viestin kirjoitat suureen laatikkoon.
Omaa osoitettasi sinun ei tarvitse kirjoittaa mihinkään, vastaanottaja näkee automaattisesti, keneltä viesti on tullut.
Kun viesti on valmis, klikkaa 'Lähetä' -painiketta ja viesti lähtee vastaanottajalle.

Viestiin vastaaminen
Kun haluat vastata sinulle lähetettyyn viestiin, se käy helposti seuraavalla tavalla:
Avaa viesti, johon haluat vastata ja klikkaa 'Vastaa' -painiketta. Alkuperäisen viestin lähettäjä ilmestyy automaattisesti 'Kenelle' -kenttään ja 'Aihe' -laatikkoon ilmestyy 'Vs: Viestin aihe' . Tästä vastaanottaja näkee, että kyseessä on vastaus hänen lähettämäänsä viestiin.
Jos haluat, että viestissäsi näkyy myös alkuperäinen viesti, klikkaa painiketta 'Sisältää alkuperäisen viestin'.
Nyt vain kirjoitat haluamasi vastausviestin ja klikkaat 'Lähetä'.

Liitteiden avaus
Sähköpostissa voidaan pelkän tekstin lisäksi lähettää myös kuvia, excel- ja word-tiedostoja ja muita vastaavia. Nämä lähetetään ns. liitetiedostoina. Mikäli olet saanut viestin mukana liitteen, näkyy viestissä 'Liitteet: liitteen nimi'. Kun klikkaat liitteen nimeä, liitetiedosto avautuu uuteen ikkunaan ja voit tarkastella sitä.

Liitteiden lähetys
Jos haluat lähettää kaverillesi liitteen, esim. kuvan, toimi seuraavalla tavalla:
Kirjoita viestisi aivan normaalisti (joko Kirjoita tai Vastaa), mutta ennen kuin lähetät viestin, klikkaa 'Liitä' -painiketta.

Avautuu uusi näkymä, klikkaa siinä olevaa 'Selaa' -painiketta ja etsi haluamasi kuva (tai muu liite) omalta tietokoneeltasi. Kuvan sijainti ilmestyy tyhjään kenttään (esim. C:\Omat tiedostot\...). Klikkaa 'Liitä tiedosto' ja saat näkyviin kaikki tiedostot, jotka ovat liitteenä kyseisessä viestissä. Jos haluat lähettää useampia liitteitä, klikkaa 'Selaa' ja toista äskeiset vaiheet. Kun haluamasi liitteet näkyvät listassa klikkaa 'OK'.

Nyt viestisi yläpuolella näkyy 'Liitteet: liitteen nimi'. Nämä liitteet kulkevat viestisi mukana vastaanottajalle, kun klikkaat 'Lähetä'.

Viestien poistaminen
Sähköpostilaatikkosi koko on rajallinen, joten et voi säilyttää kaikkia saapuneita viestejäsi postilaatikossasi. Erityisesti liitteet vievät paljon tilaa ja kun laatikkosi on täynnä, uudet viestit eivät enää mahdu sinne eivätkä näin ollen saavu perille. Tämän vuoksi on tärkeää, että poistat vanhat viestisi säännöllisesti. Voit halutessasi tallentaa tärkeää asiaa sisältävät viestit ja liitteet omalle tietokoneellesi myöhempää tarkastelua varten. Omalla koneellasi tilaa riittää viestien tallentamiseen, mutta kuten aiemmin todettiin, postilaatikon koko on rajallinen, joten poista viestisi sieltä.

Viestit poistat seuraavalla tavalla:
Klikkaa itsesi 'Saapuneet' -näkymään (avautuu automaattisesti, kun kirjaudut sisään postiisi). Näet kaikki postilaatikossa olevat viestit. Niiden edessä on pieni neliönmuotoinen laatikko. Kun klikkaat hiirellä laatikkoa, siihen ilmestyy rasti. Klikkaamalla yläreunassa olevaa 'Poista' -painiketta kaikki rastitetut viestit poistuvat. Näin voit kerralla poistaa useita viestejä ja säilyttää haluamasi viestit.


Viestien ja liitteiden tallennus
Jos haluat säilyttää viestejä myöhempää käyttöä varten, tallenna ne omalle koneellesi:
Avaa viesti, jonka haluat säilyttää ja maalaa viestissä oleva teksti hiirellä (paina hiiren vasen nappi pohjaan viestin vasemmassa yläkulmassa, pidä nappi pohjassa ja siirrä osoitin oikeaan alakulmaan).
Valitse selaimen ylävalikosta Muokkaa, Kopioi.
Avaa tietokoneesi Muistio tai Tekstinkäsittelyohjelma ja valitse ohjelman ylävalikosta Muokkaa, Liitä. Viestin sisältö ilmestyy Muistioon (tai tekstinkäsittelyohjelmaan). Tallenna nyt tämä tiedosto tietokoneellesi esim. nimellä 'sähköposti_03042002_aihe'. Nyt voit poistaa viestin postilaatikostasi (Katso kohta 8.) ja myöhemmin löydät viestin tietokoneeltasi nimellä, jolla sen äsken tallensit.

Liitteiden tallennus:
Saapuneet liitteet voit tallentaa omalle koneellesi vielä yksinkertaisemmin: Avaa viesti, joka sisältää liitteen. Klikkaa liitteen nimeä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse esiin tulevasta valikosta 'Tallenna kohde nimellä... ' Nyt vain tallennat liitteen tietokoneellesi haluamaasi paikkaan.

Osoitteiden lisäys muistiin
Voit lisätä saapuneiden viestien lähettäjän muistiin myöhempää käyttöä varten. Avaa viesti, jonka lähettäjän osoitteen haluat muistiin. Kohdassa 'Lähettäjä' näkyy viestin lähettäjä ja sen perässä teksti 'Lisää yhteystietoihin'. Avautuu uusi näkymä, jossa voit lisätä lähettäjän tietoihin myös muita tietoja (osoite, puh). Klikkaa OK ja yhteystiedot tallentuvat muistiin.

Oman osoitteen poistaminen käytöstä
Jos haluat poistaa osoitteesi käytöstä lopullisesti, toimi seuraavasti:
- kirjaudu sisään sähköpostiisi
- siirry kohtaan "Asetukset"
- Vaihda salasanaksi DELETEME (Toista sama salasana myös kohtaan "Kirjoita
uudelleen")
- Klikkaa OK
Sähköpostiosoitteesi poistuu käytöstä 7 päivän kuluessa.